Wie is Alicia?

Mijn naam is Alicia en ik ben 35 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Duitsland. Na de middelbare school besloot ik in Nederland te gaan studeren aan de Saxion Hogeschool in Enschede en ben daar in 2011 afgestudeerd als Fysiotherapeut.

Ik woon nog altijd in Enschede samen met mijn vriend en dochtertje. 

Over By Alicia

Door mijn vader ben ik vrij snel in aanraking gekomen met fotografie. Mijn vader fotografeerde vroeger met een Canon AE1 en ik vond het toen al een spannende hobby. Als klein meisje experimenteerde ik met een heel simpel cameraatje en besloot op een gegeven moment dezelfde camera als mijn vader te kopen.

Toen de digitale fotografie begon was fotograferen voor mij helaas een niet te betalen hobby. Analoog was voor mij als jong meisje te duur en voor een digitale compact camera had ik geen geld. Op deze manier is fotograferen helaas een beetje in vergetelheid geraakt.

Gelukkig kreeg ik van mijn vader met kerst een Olympus compact camera. Snel merkte ik dat ik meer wilde en heb ik uiteindelijk met mijn eerste salaris een Sony Nex 5 gekocht. Sindsdien zijn we een aantal cameras verder maar ben ik verkocht. Bijna nooit ben ik onderweg zonder een camera en geniet er erg van om de wereld met andere ogen te zien.

Al langer speelde ik met de gedachte om misschien voor kennissen, vrienden en bekenden fotoshoots te doen en daar mijn hobby mee te bekostigen. In 2017 kreeg ik de vraag om voor vrienden hun bruiloft te fotograferen. Een grote eer en daarmee ook mijn eerste ‘opdracht’. 

Kort daarna kreeg ik via diezelfde vrienden de mogelijkheid om de bruiloft van “vrienden van” te mogen fotograferen en die kans pakte ik aan. 

In 2018 stond ik op een keerpunt en vroeg me steeds weer af hoe ik verder wil met fotografie. De vraag wat ik zou leren als ik een foto opleiding zou beginnen. Na uitgebreide gesprekken met andere collega’s ben ik tot het besluit gekomen dat het aan de techniek niet mankeert en aan mijn creatief oog ook niet. Daarom heb ik toen besloten By Alicia op te richten.   

Mijn bedoeling met By Alicia is toegankelijke fotografie te bieden in een ontspannen, ongedwongen sfeer. Ik ben geen studio fotograaf en ga het liefst op stap met mijn klanten. Zelf ben ik graag creatief bezig en hoewel de ‘standaardfoto’s’ er natuurlijk bij horen, wil ik toch ook graag dingen net wat anders doen. Iets wat goed bij mensen past en hun karakter goed toont op een foto.

Fotografie blijft voor mij een heerlijke hobby waar ik mijn creativiteit goed in kwijt kan.

Keertje kennismaken?

    Sluit Menu
    error: Sorry, je mag de foto niet downloaden